Генералният секретар на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин нареди да се

...
Генералният секретар на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин нареди да се
Коментари Харесай

Си Дзинпин – Финансова помощ на Русия без нарушаване на санкциите

Генералният секретар на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин подреди да се намерят способи за даване на финансова поддръжка на Русия, без да се нарушават западните наказания.

За това написа изданието Вашингтон Пост, цитирайки източници измежду американски и китайски публични лица.

Китайският водач Си Дзинпин е инструктирал най-близките си съветници да измислят способи да оказват помощ финансово на Русия, само че без да нарушават глобите.

„ Това беше мъчно. И това не е задоволително от съветска позиция “, сподели почитан американски чиновник. „ Това, което Китай се пробва да направи, е да бъде с Русия, да алармира обществено за неутралитет, само че и да не бъде изложен на финансов риск “, сподели американският чиновник. „ Много от тези цели си опонират. Трудно е да ги осъществим по едно и също време ”, – счита източникът.

Китайците обаче настояват, че глобите на Съединени американски щати и Запада са противозаконни и че Китай ще продължи да прави бизнес с Русия.

„ Китайската страна е подготвена да извърши отговорностите си към съветската страна и ще го направи, когато бъдат изпълнени подобаващите условия “, – сподели източник от Пекин, осведомен с полемиките. Запитан за предизвестията на Съединени американски щати, че Китай ще ще се сблъска с някои последици, в случай че помогне на Русия, събеседникът сподели: „ Истинската причина е да се посее разкол сред китайската и съветската страна… това няма да се случи. Те не ще съумеят да подронят китайско-руските взаимоотношения „.

На 16 май представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан прикани страните от Г-7 да се съсредоточат върху мира, да спрат да постановат противозаконни наказания и да предизвикат цветни революции в други страни. „ Призоваваме страните от Г-7 в действителност да се съсредоточат върху мира и развиването в целия свят, да спрат да ползват двойни или даже множествени стандарти, да спрат да изпращат военни самолети и кораби до „ прага “ на други страни със или без причина, с цел да показват своята мощ “, – сподели дипломатът. Той също по този начин прикани G 7 „ да спре да върви в други страни, с цел да провежда цветни революции при всяка опция, да спре да постанова противозаконни наказания на други страни или да употребява екстериториална пълномощия “.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал Al-Arabiya приказва за неприемливото държание на Съединените щати на интернационалната сцена.

„ Фактът, че американци и други тичат по света, заплашвайки хората, принуждавайки ги да се причислят към глобите, да гласоподават срещу Русия, не е заслужен за уважаващи себе си страни. Наскоро заместник-държавният секретар на Съединени американски щати У. Шърман сподели, че в подтекста на продължаващите събития в и към Украйна, те би трябвало да оказват помощ на Индия да разбере кое е най-хубавото за нейната сигурност. Харесва ли Ви? Това не беше казано на дребна островна страна, беше казано на Индия. Същото беше казано обществено и на Китай.

„ Китай би трябвало да играе по разпоредбите “, наподобява по този начин сподели английският външен министър Е. Тръс. „ Китай би трябвало да съблюдава разпоредбите, в противоположен случай ще бъде осъден “ – и това беше декларирано обществено, без никакво съмнение. Самата природа на тези колониални връзки е безусловно неприемлива „, сподели С. Лавров.

Превод:

В. Григоров
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР